Een lange schooldag is weer ten einde gekomen. Er ligt nog een berg huiswerk op je te wachten. Voordat je daaraan begint, is een korte break nemen toch ook wel noodzakelijk. De perfecte serie hiervoor is New Girl en ik zal je vertellen waarom.

Genre: Comedy.new girl

Seizoenen: 6 waarvan er momenteel 5 op Netflix staan.

Afleveringen: 22-25 per seizoen.

Duur: Ca. 25 minuten per aflevering.
                                                                              

Het plot                                                                                                                     

De serie gaat over Jess en ze is opzoek naar een nieuwe appartement. Na het reageren op een openstaande vacature komt ze terecht bij 3 vrienden: Nick, Coach (die al snel vervangen wordt door Winston) en Schmidt. Zij wonen daar al een tijdje samen en zijn goed bevriend. Een vrouw in het midden gooit dan ook best wat in de war. In seizoen 1 probeert Jess over haar vorige relatie heen te komen en dat levert hilarische momenten op. Wil je meer lezen over de serie zelf, klik dan hier.

3 Redenen waarom New Girl een must-watch is

  1. Wat ik echt super vind, is dat de afleveringen maar rond de 23 minuten zijn. Dit maakt het makkelijker om in je planning te verwerken. Dan kun je tussendoor het maken van bijvoorbeeld huiswerk, toch even relaxen zonder schuldgevoel. Mocht je dan meer tijd hebben, kun je ook altijd nog een 2e aanzetten (of een 3e en voor je het weet een half seizoen…Oeps).
  2. Comedy kan soms heel afgezaagd zijn, vind ik zelf. Dat gevoel heb ik bij New Girl totaal niet! Ze weten het zo te brengen, dat je jezelf erop betrapt dat je hardop lacht. De onderliggende relaties tussen de vriendengroep en hoe die steeds beter wordt, levert grappige momenten op.
  3. Heel cliché, maar het is op veel momenten heel herkenbaar. Hoe ze met elkaar omgaan en elkaar aansporen om dingen te doen. Dat komt voor in elke vriendengroep. Dat houdt het ook interessant om verder te blijven kijken en wil je weten hoe alles verder af gaat lopen.

 

Beoordeling 

Ik geef deze serie dan ook 5 van de 5 sterren!

Mocht je dus nog twijfelen over welke serie je moet volgen. Open Netflix, pak een snack en relax!