Het was in week 7 wat rustiger qua aankondigingen.

Ander nieuws brengen

Het was ook wel een keer fijn om meer tijd te hebben buiten aankondigingen om, omdat ik zo ook over meer nieuwtjes heb kunnen schrijven. Dat is toch weer een heel ander format en ook goed om dat wat meer te trainen. De nieuws items moet je natuurlijk nog steeds feitelijk brengen, maar er is niet echt een vaste opbouw voor. Hierdoor krijg je wat meer vrijheid in het opzetten van de tekst. Dat vond ik interessant om wat meer te mogen doen.

Pers/Pr (mail)

Buiten het schrijven en redigeren van artikelen, had ik deze week de verantwoordelijkheid over onze redactie mail. De taak houdt het volgende in: persberichten checken en de nieuwswaarde bepalen, ingestuurde artikelen van vrijwilligers in WordPress plaatsen volgens de huisstijl en redigeren, pers-accreditatie aanvragen opstellen, persuitnodigingen eventueel voorstellen aan de vrijwilligers (en contact onderhouden).