Naast mijn dagelijkse en maandelijkse taken, was het een productieve week.

Gesprek Christi

Op maandag kwam Christi langs om de stage te bespreken. Het gesprek is voor mijn gevoel goed verlopen. We zijn erachter gekomen dat ik per ongeluk geen persoonlijk leerdoel had opgesteld, dus in overleg heb ik die de dag erna gelijk opgesteld. Dat leerdoel is dat ik een positieve mindset wil houden, omdat werk soms wel een sleur kan worden. Ik werk hieraan door elke dag iets leuks/positiefs over de dag op te schrijven. Aangezien dit maar 1 minuut per dag in beslag neemt, past dit gemakkelijk in mijn dagelijkse tijdschema. 

Fun content

Nu het schrijven van aankondigingen mij veel gemakkelijker afgaat dan in het begin, heb ik nu meer tijd om andere artikelen te schrijven. Zo heb ik op woensdag mijn eerste lijstje voor Artiesten Nieuws geschreven. Het duurde even voor ik een goed idee had, omdat er ook over heel wat onderwerpen is geschreven. Toen kwam ik met het idee om iets met musicals te doen, omdat de website zich toch het vaakst richt op concerten leek me dit een leuke variatie. Het schrijven van het lijstje zelf ging goed. Ik moest er even opletten dat ik alles zo bondig mogelijk noteerde, maar dat ging vrij soepel. Er hoefde maar 2 kleine dingetjes aangepast te worden, voordat het artikel online mocht dus daar was ik wel trots op. 

Interview platenlabel

Voor opdracht 8 heb ik gekozen om een serie interviews te schrijven, omdat interviewen een leerdoel van mij is. De eerste heb ik deze week voorbereidt en afgenomen. De voorbereiding ging goed. Ik startte met het uitvoeren van deskresearch om te kijken wat er allemaal al over het platenlabel bekend is en wat juist niet. Op deze manier ben ik met de vragen ingegaan op bekende informatie om daar nieuwe, nog niet bekende, informatie uit te kunnen halen. Ook heb ik persoonlijke vragen opgesteld, omdat het item zo minder ‘stijf’ wordt. Een collega heeft de vragen doorgenomen en vond ze heel goed en leuk. Op vrijdagochtend 11 uur heb ik een telefonisch interview afgenomen met de oprichter van het label. Ik was wel even zenuwachtig, maar ik had me goed voorbereid en dat hielp enorm. Ik heb alles gevraagd wat ik wilde vragen, dus ik vond het eigenlijk een heel leuk interview. Nu dit zo goed is gegaan, ben ik wel weer een stukje zekerder geworden. Deze keer heb ik nog niet echt veel doorgevraagd, dus daar wil ik de (eventuele) volgende keer meer opletten.