In week 15 heb ik veelzijdige artikelen geschreven. Ook was ik deze week verantwoordelijk voor de nieuwsvergaring.

Schrijven

Het schrijven van aankondigingen ging één dag deze week iets minder goed dan normaal. Ik had op woensdag last van ‘writers block’. De overige dagen ging het schrijven gewoon lekker vlot. Op vrijdag waren er geen concertaankondigingen en heb ik gewerkt aan artikelen die ik nog niet eerder heb gepubliceerd. 

Achtergrondverhaal

Zo was er een nieuwtje dat ‘Bohemian Rhapsody’ het meest gestreamde nummer uit de twintigste eeuw was. Normaal gesproken had ik dit nieuwtje waarschijnlijk een beetje overgenomen en wat info over de band of iets vergelijkbaars toegevoegd. Maar om mezelf uit te dagen, heb ik besloten om dieper in het nummer te duiken en een kort achtergrondverhaal te schrijven. Zo heb ik uitgebreid onderzoek gedaan en ben leuke feitjes tegengekomen. In het begin vond ik het wel een beetje moeilijk om de te beslissen welke informatie ik er echt in kwijt wilde en ook relevant was voor het onderwerp. Het was leuk om dit artikel te schrijven, omdat ik dit verhalender kon brengen in plaats van in een vast format. Ook een goede oefening voor het schrijven van mijn langere achtergrondartikel voor opdracht 5. 

Interview

Deze week heb ik ook weer een opdracht voor een externe opdrachtgever gepubliceerd. Hiervoor heb ik een kort interview afgenomen en dit omgezet in een artikel, waarin ik haar nieuw uitgebrachte muziekvideo op een natuurlijke wijze ‘promoot’. Tijdens het schrijven heb ik nauw contact gehouden met de zangeres in kwestie en dat verliep heel soepel. De communicatie verliep duidelijk en ze was heel positief over het uiteindelijke product.

Opdracht 5

Naar aanleiding van de terugkomdag kwam ik erachter dat je voor opdracht 7 alleen je onderzoeksproces hoeft te bespreken. Hier had ik ook al mijn gevonden informatie tijdens het onderzoek ingezet. Hiervan heb ik vandaag dus nog tijd gehad om vast een opzet te maken voor mijn lange achtergrondartikel. De eerste versie is af, volgende week kan mijn artikel worden geredigeerd. Ik ben benieuwd wat mijn collega’s ervan vinden.