Combinatie opdracht 5 en 7

De meeste artikelen die ik schrijf voor artiesten nieuws zijn rond de 150 woorden. Dit zijn voornamelijk aankondigingen en nieuwsberichten. Hierdoor leek het me een goede uitdaging om voor opdracht 5 een langere tekst te schrijven. Het onderzoek en het proces hiervan kon ik dan weer gebruiken voor opdracht 7. 

Achtergrondartikel

Een geschikt artikel hiervoor leek me dan ook een achtergrondverhaal. Hierin kun je veel tekst kwijt en ik heb nog nooit eerder zo’n item geschreven, dus dat vond ik wel een interessante keus. Na een brainstorm met mijn collega’s ben ik op het onderwerp K-pop gekomen. Over dit muziekgenre is momenteel veel te vinden op nieuwswebsites omdat het sterk in opkomst is. 

Uitdaging

Ik moet eerlijk zeggen dat het een uitdaging was. Op een gegeven moment had ik alle informatie verzameld en dat moest ik zien te verwerken tot een lopend artikel. Het was als het ware een puzzel, die nog niet helemaal af was. De verzamelde informatie was goed, maar ik moest het nog even aan elkaar zien te koppelen. Dat is na twee feedbackrondes dan ook gelukt en had ik het resultaat staan.

Eindproduct 

Het gepubliceerde item is hier te bekijken op de website, ook is het hieronder te lezen.