Week 19 was een goede week voor de sociale media kanalen van mijn stage bedrijf.

Schrijven van artikelen

Deze week kwamen er op een aantal dagen weer wat aankondigingen binnen. Hiernaast heb ik mij weer bezig gehouden met het schrijven van nieuwtjes. Omdat er niet dagelijks groot muzieknieuws werd aangekondigd, heb ik zelf wat meer initiatief genomen. Zo zou het deze week de verjaardag zijn geweest van Elvis Presley en David Bowie. Voor beide heb ik een artikel geschreven omdat die artiesten dan veel opgezocht worden op internet. Ook heb ik een invalshoek gekozen voor de Nashville-verklaring, door dit te betrekken op Nederlandse artiesten. Zo konden we toch dit grote nieuws meepakken. Verder schreef ik over de ‘Golden buzzer’ voor Susan Boyle en Davina Michelle die een 100% NL Award won. 

Interactie Facebook

Wat leuk was om te zien, is dat deze artikelen het heel goed deden Facebook. Zo kreeg het artikel van Bowie 113 likes, die van Susan en Davina rond de 60 (het aantal is een dag later nog flink gestegen), en kwamen er uitgebreide reacties op mijn artikel over de verklaring. Mijn vorige aankondigingen en ‘standaard’ nieuwtjes bleven meestal onder of rond de 10 likes. Heel gaaf als een item veel interactie krijgt op de sociale media kanalen, want zo komt een bericht toch het makkelijkst bij veel mensen terecht en krijg je het gevoel dat je in ieder geval niet voor niets hard werkt. Ook konden er deze week door alle interactie veel nieuwe mensen worden uitgenodigd om onze pagina te ‘liken’. 

Stage opdrachten

In week 18 schreef ik al dat ik alle opdrachten heb afgerond. Deze week heb ik ook de laatste items laten controleren door mijn praktijkbegeleider. Alle opdrachten zijn met voldoende- of zeer bruikbaar afgerond, waar ik natuurlijk heel blij mee ben. Ik ben trots op het werk dat ik heb afgeleverd, omdat ik er veel tijd en energie in heb gestoken.